دانشگاهها ملزم به اجرای برنامههای نشاط آور در دانشگاهها شدند
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم با تاکید بر اینکه دانشگاهها ملزم به اجرای برنامههای نشاط آور در دانشگاهها شدند، گفت: تاکید ما بر این است که تمامی برنامهها، جشنها و مراسمهای آغاز سال تحصیلی با محوریت گروههای دانشجویی حاضر در دانشگاهها از جمله تشکلها، انجمنهای علمی و فعالین فرهنگی و اجتماعی برگزار شود.
به گزارش سهند خبر دکتر عبدالحسین کلانتری در گفتوگو با ایسنا ضمن بیان این مطلب بر ضرورت ایجاد شور و نشاط در دانشگاهها همزمان با بازگشایی این مراکز تاکید کرد و گفت: ما در ابلاغیههایی که به رؤسا و معاونین فرهنگی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی داشتیم، تاکید کردیم این ملاحظه را در نظر بگیرند. با توجه به اینکه دانشجویان جدید ما از هفته سوم مهر وارد دانشگاهها میشوند، بر این اساس در ابلاغیههای خود تاکید کردیم دانشگاهها جشن آغاز سال جدید را برگزار کنند و تاکید ما بر این است تمامی برنامهها، جشنها و مراسمهای آغاز سال تحصیلی با محوریت گروههای دانشجویی حاضر در دانشگاهها از جمله تشکلها، انجمنهای علمی و فعالین فرهنگی و اجتماعی برگزار شود.
وی در ادامه تصریح کرد: علاوه بر موارد فوق تاکید کردیم دانشگاهها فضایی را فراهم کنند تا دانشجویان و مجموعههای دانشجویی بتوانند خود را به دانشجویان نوورود بشناسانند و آنها نیز متناسب با سلایق و علایق خودشان در این مجموعهها عضو شوند تا افرادی که تمایلی به مجموعههای علمی و تخصصی دارند، در آن ورود کنند یا اگر به تشکلها یا فعالیتهای ادبی، هنری، خیریهای یا غیره علاقه دارند، عضو شوند. بنابراین همه این موارد فرصتهایی است که در اختیار دانشجویان قرار داده میشود و اول سال نیز به دانشجویان جدیدالورود معرفی میشوند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم خاطر نشان کرد: کار جدیدی که امسال در مقایسه با سالهای گذشته در سال تحصیلی جدید دانشگاهها اتفاق میافتد، این است که تراکم برنامههای اردویی ما افزایش یافته است. در واقع طی هماهنگیهایی که فصل تابستان با دستگاههای مختلف داشتیم، فعالیتهای اردویی نظیر راهیان پیشرفت که دانشجویان با دستاوردهای علمی کشور در مقیاس استانی آشنا میشوند و اردوهای زیارتی و سیاحتی افزایش یافته است. این عوامل موجب میشود فضای با نشاطتری در دانشگاهها اتفاق بیفتد.
دکتر کلانتری اظهار کرد: ما پارسال موضوعی را آغاز کردیم که چندان به نتیجه نرسیدیم؛ آن هم حضور مسئولان دولتی در دانشگاهها است، اما امسال تاکید داریم که این موضوع اتفاق بیفتد، ضمن اینکه مقام معظم رهبری نیز چندین بار تاکید کردند تا مسؤلین با حضور خود در دانشگاهها به پرسشها پاسخ بدهند و از راهکار نخبگان بهره بگیرند. به این منظور ما ستاد گفتوگوی اثربخش را در وزارت علوم تشکیل دادیم، حتی نماینده تمامی دستگاهها دو یا سه جلسه در این ستاد حضور یافتند، هماهنگیهایی برای حضور نمایندگان یا کارشناسان آن دستگاهها برای حضور در دانشگاهها شکل گرفت، اما در معدودی از دانشگاهها انجام شد.
وی افزود: وظیفه همه دولتیها است که با حضور در دانشگاهها ضمن دفاع از عملکرد خود به پرسشهای دانشجویان پاسخ بدهند و گوش شنوای پیشنهادات باشند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم توجه به رویدادهای حل مساله را از دیگر برنامههای جاری دانشگاهها دانست و گفت: این برنامه سال گذشته آغاز شد و دانشجویان در گروههای کوچک حضور مییافتند و با آموزشهایی که دریافت میکردند، مهارتهای لازم را برای حل مساله شکل میدادند، اما امسال این گروههای کوچک تجمیع خواهند شد تا بتوانیم در این مساله یک رویداد ملی داشته باشیم.
کلانتری افزود: ما در دور جدید فعالیت دانشگاهها در دوران پس از کرونا اصلاحاتی را در آییننامه انجمنهای علمی و دانشجویی داشتیم تا سطح فعالیتهای انجمنهای علمی به انجمنهای فناوری تبدیل شود؛ یعنی متناسب با تحولاتی که در کلان جامعه و جهان صورت گرفته است و فعالیتهای فناوری و تولید محصول ارتقاء یافتند، ما سعی کردیم فعالیتهای فناوری را در سطح دانشجویان گسترش بدهیم. بر این اساس آییننامه انجمنهای علمی بازنگری شد و دانشجویان فراتر از بحثهای علمی که در جای خود مهم است، ترغیب شدند به افزایش تولید محصول و شکلگیری هستههای کوچک و ابتدایی فناور معطوف باشند تا در جمع دانشجویی خود کنشگری داشته باشند.
وی در پایان گفت: امسال ارتباط خوبی بین انجمنهای علمی و پارکهای علم و فناوری برقرار خواهد شد تا دانشجویان در قالب دستیاران فناور در شرکتهای فناور و مجموعه پارکها مستقر باشند و اگر ایدهای داشته باشند، مورد حمایت قرار میگیرند و حتی اگر به تولید محصول برسند نیز حمایت جدی خواهند شد و حتی ممکن است استخدام آنها در پارکها رقم بخورد.