تعهد ۵۰ هزار میلیارد ریالی بانکها برای توسعه اشتغال در شرکتهای دانش بنیان
مدیرعامل صندوق نوآوری و شکوفایی کشور گفت: بر اساس تبصره ۱۸، بانکها متعهدند ۵۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان به منظور اشتغال زایی اختصاص دهند که امیدواریم امسال بیش از ۹۰ درصد این مقدار، تخصیص داده شود.
به گزارش خبرگزاری سهند خبر به نقل از ایسنا محمد صادق خیاطیان، سهشنبه ۶ تیرماه، در جلسه هم اندیشی با شرکتهای دانش بنیان استان مرکزی، اظهار کرد: استان مرکزی ظرفیتهای بسیار بالایی در حوزه دانش بنیان دارد و از افرادی که ناامید هستند و با این ظرفیتها و توانمندی ها نا آشنا هستند و نگاه غیربومی و بیرونی دارند دعوت میکنم که به چنین مکانهایی بیایند و آشنا شوند تا تجدیدنظری در دیدگاهها، نظرات و اقدامات شان داشته باشند.
وی با بیان اینکه این استان و پارک و شرکت های دانش بنیان، نمونه خودباوری و توانمندی ظرفیت نخبگانی کشور هستند افزود: امیدواریم کشور بیشتر از قبل از این ظرفیتها بهرهمند شود. شعار ما در صندوق نوآوری و شکوفایی این است که تامین مالی باید آخرین دغدغه بچههای دانش بنیان باشد و هیچکس به خاطر مسائل مالی نباید کارش روی زمین بماند. در بحثهای فنی، تاییدیهها و زمینههای کسب و کار فعال باشید و روز به روز دانش خود را توسعه دهید و محصولات جدید معرفی کنید.
خیاطیان با بیان اینکه در صندوق، ۷۷ خدمت را در چهار دسته ارائه میدهیم گفت: اولین خدمت ما، تسهیلات است که بیشترین وزن بودجه ای ما را اختصاص میدهد. موضوع سرمایه گذاری که متاسفانه در کشور پا نگرفته بود را در تلاشیم که گسترش دهیم و جهتگیری جدی در این حوزه داشته باشیم. حوزه ضمانت نامه که در مناقصات بسیار کمک کننده است و موضوع توانمندسازی که کمکهای بلاعوض ما در بحثهای مختلف از جمله آموزش، توسعه بازار، گرفتن استانداردها و شرکت در نمایشگاه های بین المللی و ... به شرکتهاست، از دیگر خدمات ماست.
مدیرعامل صندوق نوآوری و شکوفایی کشور افزود: ما از بودجه دولتی استفاده میکنیم و به دلیل شرایط حاکم، تخصیص بودجه سخت شده است اما تلاش میکنیم با همکاری بازیگران این حوزه از جمله شبکه بانکی، بازار سرمایه و شرکتهای بزرگ، این شبکه را گسترش دهیم و دغدغههای شرکتها را تسهیل کنیم.
وی با اشاره به دغدغه شرکتها پیرامون موضوع تبصره ۱۶ گفت: یک ماه پیش جلسه شورای اشتغال با حضور رئیس جمهور و مدیران بانکها تشکیل شد که در آن از عدم توجه بانکها به تبصره ۱۶ شرکت های دانش بنیان گلایه کردیم و رییس جمهور در این موضوع، دستور و تاکید ویژه داشتند. طی پیگیری که چند روز قبل کردیم، خوشبختانه روند تخصیص تسهیلات خیلی روان شده است و تا آخر ماه جاری به تعهد ۶۰ درصدی بانکها خواهیم رسید. همچنین سال گذشته دستورالعمل وزارت اقتصاد به بانکها خیلی دیر اعلام شد و منجر به این شد که تسهیلات به سال بعد موکول شود.
خیاطیان با تاکید بر اینکه ما به دنبال این هستیم که صندوق در استان مرکزی پا بگیرد گفت: عدم تشکیل صندوق به این دلیل است که موانع و مجوزهایی میخواهد که ما در حال پیگیری و حل آنها هستیم. صندوق پژوهش و فناوری علی رغم اینکه مستقل و غیردولتی است اما عضو شبکه همکار ماست و فعالیتهای ما در استان را نمایندگی میکند.
وی تصریح کرد: تعهدات و تکالیف بانکهای عامل زیاد است اما بانکها به موضوع دانش بنیان بسیار علاقهمند هستند و علت آن، خوش حساب بودن شرکتها است. با این حال، در صدد هستیم که مشکلات حوزه بانکی را رفع کنیم. در سال جاری طی بخشنامه بانک مرکزی رشد ترازنامه بانکها، محدود شده و دیگر خیلی دستشان باز نیست که تسهیلات جدید بدهند ولی به ما قول دادهاند که حوزه دانش بنیان در اولویت آنها باشد و طی تبصره ۱۸، بانکها متعهدند ۵۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان به منظور اشتغال زایی بدهند که امیدواریم امسال بیش از ۹۰ درصد این مقدار، تخصیص داده شود.
وی گفت: برنامه ریزی کردیم که در سال جاری، رشد فروش ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی را رقم بزنیم و مطمئنیم که این امر، با تلاش شرکتها شدنی است. در موضوع صادرات شرکتهای دانش بنیان نیز بستههای حمایتی خوبی را در نظر گرفتهایم.
خیاطیان با اشاره به روحیه کار تیمی قوی در مجموعه مدیران استان مرکزی، تصریح کرد: خوشبختانه مدیریت کلان استان مرکزی پای کار دانش بنیان ایستاده و بسیار انگیزه برای حمایت از شرکتها دارد. همچنین نیروی انسانی توانمند و نخبهای در این استان وجود دارد و باید در جهت حفظ و نگهداشت نخبه ها با حمایت از حوزه دانش بنیان تلاش کنیم.
وی با اشاره به بازگشت نزدیک به ۲ هزار نخبه از ۵۰۰ دانشگاه برتر دنیا به کشور، گفت: خیلی از این نخبگان، شرکتهای دانش بنیان خود را ثبت کردند و بسیار موفق هستند. ۱۳۰ شرکت دانش بنیان استان نیز قابلیت توسعه جدی دارند و در آینده اتفاقات خوبی رخ خواهد داد.
خیاطیان اضافه کرد: استان مرکزی رتبه اول در تنوع تولیدات صنعتی در کشور را دارد و ضروری است که صنایع بزرگ استان از شرکتهای دانش بنیان حمایت و در آنها سرمایه گذاری کنند. ما نیز تا جایی که مقدور است کمک خواهیم کرد و سعی میکنیم تا خودمان را از بودجه دولت دور کنیم و از شبکه منابع مالی دیگری که وجود دارد استفاده کنیم.
محمدعلی داستان، رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی نیز اظهار کرد: با حمایتهای استانداری مرکزی توانستیم الگویی را طرح کنیم که دستگاهها با کمک یکدیگر، زیست بوم علم و فناوری را جلو ببرند. تلاش کردیم از ظرفیت سایر زیست بومها مثل بنیادها و قوانین بتوانیم استفاده کنیم و جلسات متعددی را با این دیدگاه تشکیل دادیم. در این مدت حمایتهای خوبی در استان صورت گرفته و در تلاشیم تا صندوقی داشته باشیم که شرکتها برای گرفتن تسهیلات، به چالش نخورند و به سایر استانها نروند.
وی با اشاره به فعالیتهای پارک علم و فناوری استان مرکزی در حوزه نرم گفت: ما باید چالشهای فرهنگی را با ابزارهای دانش بنیان و نرم حل کنیم. با هم افزایی که با سازمان تبلیغات اسلامی در این مدت داشتیم توانستیم در این حوزه فعالیتهای خوبی داشته باشیم. همچنین پارک در این مدت سعی کرده با دید تجاری سازی به حوزه فرهنگ نگاه کند.
داستان با تاکید بر اینکه در حوزه روابط عمومی سعی کردهایم دستاوردهای پارک را اطلاع رسانی کنیم تصریح کرد: طی یکسال اخیر با دانشگاهها و بنیان ملی نخبگان، هم افزایی و همکاریهای بسیار خوبی داشتهایم و سعی کردهایم پشتیبان آنها باشیم تا به عنوان الگویی موفق برای کشور معرفی شویم.
رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی اظهار کرد: رشد شرکت های دانش بنیان در سه ماهه اول امسال نسبت به سال گذشته ۲.۵ برابر شده و گردش مالی نیز چند ده برابر شده و در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۳۰ میلیارد تومان به آنها کمک کردیم.
وی با اشاره به برگزاری رویداد تانا در استان مرکزی گفت: طرح دستیار فناوری یکی از طرحهای موفق است که دانشجویان، دورههای کارآموزی خود را در شرکتهای دانش بنیان با دریافت حقوق انجام دهند. همچنین تعامل خوبی با جهاد دانشگاهی استان مرکزی داریم و قرار است با افتتاح دفتر جهاد دانشگاهی در پارک، کارهای خوبی انجام دهیم.
وی با اشاره به تعاملات بسیار خوب با اداره امور مالیاتی استان مرکزی اظهار کرد: برای اولین بار، پارک علم و فناوری استان مرکزی موفق شد ارزش افزوده به میزان یک میلیارد تومان را به استان بازگرداند. حمایت از دانش بنیانها باید بیشتر شود و اگر میخواهیم امید و ایمان را بین جوانان بیشتر کنیم باید جوانان را جذب حوزه دانش بنیان کنیم و دستاوردهای این حوزه را بیشتر معرفی کنیم.
به گزارش ایسنا، شرکتهای دانش بنیان در این دیدار، مشکلات و نظرات خود را در حضور رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی کشور، استاندار مرکزی و رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی بیان کردند.