تیرخلاص دولت سیزدهم به مشکلات کارخانه آی تی آی

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در تشریح اقدامات صورت گرفته در راستای احیای کارخانه بزرگ آی تی آی از انعقاد تفاهم‌نامه‌ای برای پرداخت مطالبات باقی مانده کارگران این کارخانه در سفر پیش‌رو رئیس جمهور به فارس خبر داد.

  ۱۴۰۲/۰۷/۱۷     0    460333
تیرخلاص دولت سیزدهم به مشکلات کارخانه آی تی آی
آی تی آی

 به گزارش سهند خبرسید مهدی خادمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه کار احیای کارخانه آی تی آی شیراز به عنوان یکی از واحدهای تولیدی غیرفعال، در دولت سیزدهم دنبال شد، گفت: این کارخانه چندین سال کارکرد در سطوح بالا،‌ تاثیرگذاری بسزا در استان فارس و اشتغال‌زایی مناسبی داشت و به عنوان یک برند و قطب الکترونیک و فناوری شناخته می‌شد که متاسفانه به دلایلی رو به تعطیلی کامل رفت.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس افزود: پس از تعطیلی کارخانه‌هایی نظیر آی تی آی، هیئت حمایت از صنایع مطابق قانون مستقر و فعالیت می‌کند اما ممکن است این هیئت پس از برخوردهای سلیقه از مسیر خود منحرف شود.

وی، بزرگترین مشکل کارخانه آی تی آی را مطالبات بانکی و کارگری عنوان کرد و ادامه داد: حجم مبالغ مالی که در اختیار هیئت حمایت از صنایع قرار گرفته نتوانست جوابگوی مطالبات به خصوص مطالبه کارگران باشد، از این رو باتوجه به اینکه کارگران این کارخانه بازنشسته شدند، اما مطالباتشان پرداخت نشده است، این مسئله تبدیل به یک معضل بزرگ شده است.

خادمی با بیان اینکه در سنوات گذشته احیای کارخانه آی تی آی دنبال شده است، اظهار کرد: به عنوان یک فرد بی طرف باید اذعان کنم که با روی کار آمدن دولت سیزدهم و درپیش گرفتن برنامه و سیاست‌های احیای واحدهای تولیدی غیرفعال با عنوان «نهضت احیای واحدهای راکد» راه‌اندازی دوباره این کارخانه قدیمی شیراز با حضور شخص استاندار فارس و همراهی مجمع نمایندگان استان در دستور کار قرار گرفت.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس تصریح کرد: برای رفع مشکلات این کارخانه حتی المقدور هفته‌ای یک جلسه در سطوح اداره کل اقتصادی، معاونت هماهنگی اقتصادی استانداری فارس، بانک‌ها، بخش خصوصی و دیگر دستگاه های متولی بخش صنعت و اقتصادی استان برگزار شد و در نهایت با حضور شخص رئیس جمهور کار احیای کارخانه آی تی آی بررسی و روند پیشرفت این کار را شاهد بودیم.

وی با اشاره به اینکه سرمایه‌گذارانی برای احیای کارخانه با منابع مالی کافی وجود داشتند اما از تخصص لازم برخوردار نبودند، اظهار کرد: نگاه استاندار فارس حفظ برند و حوزه کاری این کارخانه بود از این‌رو هر سرمایه گذاری مورد بررسی قرار نمی‌گرفت که نهایتا پس از بررسی‌ها،‌ تصمیم به تشکیل یک کنسرسیوم گرفته شد.

خادمی به تشریح چگونگی تشکیل کنسرسیوم و حل مشکل کارخانه پرداخت و گفت: کنسرسیوم از ستاداجرایی فرمان امام(ره)،‌ مجموعه آسیاتک و شرکت نماینده از شرکت تخصصی استان آی تی ام سی تشکیل شد و در ادامه این کنسرسیوم با انعقاد تفاهم نامه با بانک ملی به عنوان بانک قانونی برای تملک ۶ دانگ کارخانه و نماینده سایر مراجع مالی، مسیر دریافت تسهیلاتی را دنبال خواهد کرد تا در کنار راه‌اندازی کامل کارخانه بتواند مباحث پرداخت مالی را دنبال کند.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس ادامه داد: به دلیل نزدیکی بسیار حوزه کاری کارخانه آی تی آی و کارخانه آی تی ام سی قبل از انعقاد این تفاهم‌نامه، شرکت آی تی ام سی برای تضمین تخصص و حفظ کاربری شرکت آی تی آی، دو سالن از این مجموعه را طبق قرارداد اجاره کرد و تعدادی از کارگران اورهال تجهیزات را انجام دادند و وارد فاز تولید قطعات شدند.

وی با تاکید بر اینکه انعقاد تفاهم‌نامه کنسرسیوم و بانک ملی در دور دوم سفر ریاست جمهوری و هیئت دولت به استان فارس انجام می‌شود، بیان کرد: بعد از انعقاد تفاهم‌نامه، پرداخت مطالبات کارگری و دیون تامین اجتماعی و بانک‌ها از محل تسهیلات دولت اجرایی می‌شود تا شاهد آغاز فصل جدید در راه‌اندازی کارخانه آی تی آی باشیم.

خادمی اضافه کرد: پس از بازدید رئیس جمهور از فضای فعالیت کارگران در سالن‌های کارخانه آی تی آی، در حضور هیئت حمایت از صنایع، نماینده کانون بازنشستگی آی تی آی و کارگران تفاهم‌نامه مذکور به امضا خواهد رسید و عملیات حقوقی پرداخت تسهیلات در آن تاریخ شروع خواهد شد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در پایان سخنان خود تصریح کرد: می‌توان احیای کارخانجات و واحدهای تولیدی غیرفعال را از بزرگترین دستآورد دولت سیزدهم در استان فارس برشمرد.

شناسه خبر: 5396093