به گزارش سهند خبر به نقل از فارس «بسه دیگه تلویزیون رو خاموش کن از صبح سرکاری وقتی هم میای خونه میشینی پای تلویزیون و فوتبال تماشا میکنی!» این جمله شاید برای برخی از زوجین آشنا به نظر برسد. خانمهایی که همسرشان علاقه بیش از حدی به تماشای فوتبال دارند ولی چون خودشان علاقهای به فوتبال ندارند دوست دارند همسرشان هم علاقهای به تماشای آن نداشته باشند اما آیا این تفکر و انتخاب چنین روش در زندگی مشترک کار درستی است یا خیر؟ برای پاسخ به این سوال به سراغ دکتر «فاطمه فروزش یکتا» روانشناس و زوج درمانگر رفتهایم تا پاسخ این سوال را از ایشان بپرسیم.
دکتر فروزش یکتا در مورد تفاوت علایق بین زوجین چنین برایمان میگوید: در مورد تفاوت علایق بین زوجین، اولین نکتهای که باید مورد توجه قرار بگیرد این است که دیدگاه ما نسبت به این تفاوتها چیست؟
گاهی اوقات یک سری دیدگاههای نادرست وجود دارد اینکه اگر ما در مورد یک سری موضوعات اختلاف دیدگاه با همسرمان داریم این یعنی اینکه انتخاب درستی نکردهایم یا الان یک مشکل خیلی بزرگ در زندگی خودمان داریم. خود این دیدگاه میتواند منشا خیلی از مشکلات باشد در حالی که باور سالمتر و نگرش درستتر این است که کاملا طبیعی است که دو نفری که با هم زندگی مشترک دارند تفاوتهایی در دیدگاههایشان نسبت به مسائل مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، علایق، سلایق، تفریحات و… داشته باشند. خود وجود این تفاوتها به هیچ وجه چیز بدی نیست. مهم واکنش ما به این تفاوتها است و اینکه در قبال اینها چه رفتاری داشته باشیم.
زوجین قرار نیست همیشه علایق مشترک داشته باشند
شاید در ذهنمان این سوال به وجود آید که اگر متوجه اختلاف سلایق و تفریحات با همسرمان شدیم چه روشی داشته باشیم بهتر است این کارشناس در پاسخ چنین برایمان میگوید:
همین که ما بپذیریم که همسر ما قرار نیست همه چیزهایی که من دوست دارم را دوست داشته باشد، به هرحال او فردی است که علایق شخصی خودش را دارد که کار بد و اشتباهی نیست و دوست دارد آنها را هم دنبال کند. پذیرش این مسئله به ما کمک میکند تا پذیرای این تفاوتها باشیم و واکنش درستی نشان بدهیم. اما واکنش درست چیست؟ این است که به علایق همدیگر احترام بگذاریم.
هنر زندگی مشترک رسیدن به توافقات است
ممکن است در زندگی مشترک آقا به شدت فوتبالی باشد در مقابل همسرش علاقهمند به سریال خاصی باشد و بخواهد آن را دنبال کند و زمان پخش هر دو برنامه همزمان باشد در این صورت چه کنند که به اختلاف نظر برخورد نکنند.
فروزش یکتا در پاسخ به این سوال چنین برایمان توضیح میدهد؛ در زندگی مشترک هنر این است که خانم و آقا بتوانند در مورد موضوعاتی که با هم اختلاف نظر و سلیقه دارند به یک توافقی برسند و فرصت بدهند که همسرشان آن علاقههای خودش را دنبال کند. مثلا چطور می توانند برنامه ریزی کنند؟ مثلاً زمانی که یک فوتبال جهانی مهم یا یک فوتبال ملی مهمی برگزار میشود اگر خانم به تماشای آن فوتبال علاقهای ندارد میتواند یک برنامه دیگری در آن ساعت برای خودش داشته باشد.
به دنبال این نباشید که همسرتان را دقیقا شبیه خودتان کنید
همگی این را میدانیم که از لحاظ بعد روانی آقایان و خانمها شبیه به هم نیستند پس طبیعی است اختلاف سلایق داشته باشند پس ما نباید به دنبال آن باشیم که همسرمان را شبیه خودمان کنیم و تفاوتها را از بین ببریم. معمولاً بیشتر تنشهایی که بین زوجین به وجود میآید به خاطر این است که می خواهند به همسرشان ثابت کنند که این همه علاقه به این کار خوب نیست و تو نباید این علاقه را داشته باشی! و تلاش میکنند که آن علاقه را تغییر دهند، اما اگر قبول کنند که یکی از ما دو نفر این کار را دوست داریم و دیگری دوست ندارد و این هیچ اشکالی ندارد یعنی ما میتوانیم یک زن و شوهر خیلی خوب باشیم و خیلی همدیگر را دوست داشته باشیم اما یک سری مسائل مورد علاقه همدیگر را دوست نداشته باشیم. مثلا من دیدگاه شما را در مورد یک موضوع قبول ندارم ولی همچنان دوستت دارم. البته شاید گاهی اوقات به دلیل اینکه همسرمان را دوست داریم از برخی خواستههای خودمان و علاقههای خودمان کوتاه بیاییم ولی قرار نیست که تمام علاقهها و دیدگاههای خودمان را تغییر بدهیم.
شناسه خبر: 11306738