هدف روسیه از به رسمیت شناختن طالبان، تقابل با ایران و چین است؟
حدود چهار سال پس از این که طالبان دوباره افغانستان را تصرف کرد، مسکو رسماً رژیم طالبان را به عنوان دولت مشروع افغانستان به رسمیت شناخت. روزنامه شرق به نقل از خبرگزاری فرانسه نوشت: این حرکت ممکن است برای روسیه عواقب منفی هم داشته باشد. برای روسیه، چین و ایران، منافع امنیتی خود از ترویج اصلاحات داخلی در افغانستان مهمتر است. دغدغه اولیه آنها پیشگیری از خشونت افراطیها، تروریسم و سرریز جریان پناهجویان به درون مرزهایشان است. آنها متوجه ارتباطات طالبان با گروههای شبهنظامی در منطقه و تهدید بالقوه حاصل، هستند اما بهرسمیتشناختن طالبان را ابزاری برای تحدید این تهدید میبینند. برای روسیه، بهرسمیتشناختن طالبان حرکتی راهبردی است، با هدف تقویت نفوذ در آسیای مرکزی، مقابله با غرب و هماهنگی با قدرتهایی مثل چین و ایران. امید مسکو این است که این حرکت مشوق هماهنگی عمیقتر با پکن و تهران بر سر امنیت منطقهای و توسعه زیرساخت شود. هر سه کشور دغدغه بیرون نگهداشتن غرب از افغانستان و نیز بیرون نگهداشتن افراطیها از قلمرو خودشان را دارند. با این حال معلوم نیست این اقدام به نفع روسیه باشد.

به گزارش سهندخبر به نقل از خبرفوری،
حدود چهار سال پس از این که طالبان دوباره افغانستان را تصرف کرد، مسکو رسماً رژیم طالبان را به عنوان دولت مشروع افغانستان به رسمیت شناخت.
روزنامه شرق به نقل از خبرگزاری فرانسه نوشت: این حرکت ممکن است برای روسیه عواقب منفی هم داشته باشد. برای روسیه، چین و ایران، منافع امنیتی خود از ترویج اصلاحات داخلی در افغانستان مهمتر است. دغدغه اولیه آنها پیشگیری از خشونت افراطیها، تروریسم و سرریز جریان پناهجویان به درون مرزهایشان است. آنها متوجه ارتباطات طالبان با گروههای شبهنظامی در منطقه و تهدید بالقوه حاصل، هستند اما بهرسمیتشناختن طالبان را ابزاری برای تحدید این تهدید میبینند.
برای روسیه، بهرسمیتشناختن طالبان حرکتی راهبردی است، با هدف تقویت نفوذ در آسیای مرکزی، مقابله با غرب و هماهنگی با قدرتهایی مثل چین و ایران. امید مسکو این است که این حرکت مشوق هماهنگی عمیقتر با پکن و تهران بر سر امنیت منطقهای و توسعه زیرساخت شود. هر سه کشور دغدغه بیرون نگهداشتن غرب از افغانستان و نیز بیرون نگهداشتن افراطیها از قلمرو خودشان را دارند. با این حال معلوم نیست این اقدام به نفع روسیه باشد.