چه کنیم تا به تب دنگی مبتلا نشویم؟ / راه های درمان تب دنگی

یک متخصص بیماری‌های عفونی گفت: با رعایت نکات پیشگیرانه و افزایش آگاهی می‌توان از ابتلا به بیماری تب دنگی جلوگیری کرد.

  ۱۴۰۳/۰۵/۰۱     0    82022
چه کنیم تا به تب دنگی مبتلا نشویم؟ / راه های درمان تب دنگی

به گزارش سهند خبر به نقل از بهداشت نیوز، منصور علیمردانی با بیان اینکه تب دنگی یک بیماری ویروسی است که توسط پشه‌های آلوده منتقل می‌شود، اظهار کرد: این بیماری در مناطق گرمسیری و نیمه‌ گرمسیری جهان، بویژه در جنوب شرقی آسیا شایع است. 

وی درباره علائم تب دنگی، توضیح داد: تب بین ۳۸ تا ۴۰ درجه سانتیگراد، سردرد شدید، درد عضلانی و مفصلی، حالت تهوع و استفراغ، درد پشت چشم، تورم غدد لنفاوی و کهیر از جمله مهم‌ترین علائم تب دنگی هستند.

علیمردانی با توضیح اینکه در موارد شدیدتر، تب دنگی می‌تواند منجر به خونریزی شدید، شوک، نارسایی عضو و حتی مرگ شود، ادامه داد: از افراد در معرض خطر ابتلا به تب دنگی می‌توان افرادی که در مناطق گرمسیری و نیمه‌ گرمسیری زندگی می‌کنند یا به این مناطق سفر می‌کنند، افرادی که در فضای باز کار می‌کنند یا در معرض نیش پشه هستند، کودکان، افراد مسن و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای اشاره کرد.

او با اشاره به راه‌های پیشگیری از تب دنگی، گفت: یکی از این راه‌ها کاهش نیش پشه با استفاده از پشه بند، لباس‌های بلند و آستین بلند و اسپری‌های دورکننده پشه است. همچنین از بین بردن محل‌های تجمع آب نیز از دیگر راهکار است. بنابراین آب راکد در ظروف، گلدان‌ها و لاستیک‌ها را باید از بین برد.

وی با تاکید بر ضرورت  محافظت از خود هنگام بیرون رفتن بویژه در ساعت فعالیت پشه‌ها که اغلب سحر و غروب است، ادامه داد: در صورت مشاهده علائم تب دنگی، به سرعت باید به پزشک مراجعه کرد. با رعایت نکات پیشگیرانه و افزایش آگاهی می‌توان از ابتلا به این بیماری خطرناک جلوگیری کرد.

این متخصص عفونی با توضیح راه‌های درمان تب دنگی، افزود: هیچ داروی ضد ویروسی برای تب دنگی وجود ندارد و درمان براساس تسکین علائم است. استراحت کافی، نوشیدن مایعات فراوان و مصرف مسکن‌های بدون نسخه مانند استامینوفن یا ایبوپروفن می‌تواند به بهبود علائم کمک کند، این بیماری در موارد شدیدتر ممکن است نیاز به بستری در بیمارستان و دریافت مایعات داخل وریدی و داروهای دیگر داشته باشد.

شناسه خبر: 25603439