روزانه چه مقدار لبنیات مصرف کنیم؟
مصرف لبنیات سالهاست در مرکز بحثهای تغذیهای قرار دارد. برخی آن را منبعی ضروری برای سلامت استخوان و قلب میدانند و برخی دیگر نگران چربیهای اشباع موجود در آن هستند. پژوهشی تازه، نگاه دقیقتری به این موضوع انداخته است. بیماریهای قلبی-عروقی همچنان یکی از مهمترین علل مرگومیر در جهان به شمار میآیند. متخصصان سلامت معتقدند پیشگیری از این بیماریها، بهویژه از راه تغییرات تغذیهای، میتواند تأثیر چشمگیری بر کاهش بار بیماری داشته باشد. از طرفی، لبنیات بخش پررنگی از سفره غذایی مردم در بسیاری از کشورهاست. این گروه غذایی سرشار از پروتئین، ویتامینها و مواد معدنی همچون کلسیم و ویتامین D است که برای رشد و سلامت استخوان و عملکرد طبیعی بدن حیاتیاند. اما در کنار این مزایا، محصولات لبنی حاوی اسیدهای چرب اشباع نیز هستند که برخی مطالعات آنها را عامل افزایش کلسترول بد و در نتیجه تهدیدی برای سلامت قلب معرفی کردهاند. با این حال، نتایج پژوهشهای گذشته درباره ارتباط مصرف لبنیات و بروز بیماریهای قلبی-عروقی یکدست و قطعی نبوده است. برخی مطالعات نشان دادهاند که مصرف لبنیات کمچرب ممکن است خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش دهد، در حالی که بعضی تحقیقات دیگر هیچ ارتباط معناداری گزارش نکردهاند. حتی شواهدی وجود دارد که لبنیات تخمیرشده مانند ماست و برخی پنیرها میتوانند خاصیت محافظتی بیشتری نسبت به شیر یا کره داشته باشند. همین تناقضها ضرورت انجام پژوهشهای دقیقتر در این حوزه را دوچندان میکند تا سیاستهای تغذیهای بهروز و بر اساس شواهد علمی تدوین شوند.
به گزارش سهندخبر به نقل از خبرفوری،
مصرف لبنیات سالهاست در مرکز بحثهای تغذیهای قرار دارد. برخی آن را منبعی ضروری برای سلامت استخوان و قلب میدانند و برخی دیگر نگران چربیهای اشباع موجود در آن هستند. پژوهشی تازه، نگاه دقیقتری به این موضوع انداخته است.
بیماریهای قلبی-عروقی همچنان یکی از مهمترین علل مرگومیر در جهان به شمار میآیند. متخصصان سلامت معتقدند پیشگیری از این بیماریها، بهویژه از راه تغییرات تغذیهای، میتواند تأثیر چشمگیری بر کاهش بار بیماری داشته باشد. از طرفی، لبنیات بخش پررنگی از سفره غذایی مردم در بسیاری از کشورهاست. این گروه غذایی سرشار از پروتئین، ویتامینها و مواد معدنی همچون کلسیم و ویتامین D است که برای رشد و سلامت استخوان و عملکرد طبیعی بدن حیاتیاند. اما در کنار این مزایا، محصولات لبنی حاوی اسیدهای چرب اشباع نیز هستند که برخی مطالعات آنها را عامل افزایش کلسترول بد و در نتیجه تهدیدی برای سلامت قلب معرفی کردهاند.
با این حال، نتایج پژوهشهای گذشته درباره ارتباط مصرف لبنیات و بروز بیماریهای قلبی-عروقی یکدست و قطعی نبوده است. برخی مطالعات نشان دادهاند که مصرف لبنیات کمچرب ممکن است خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش دهد، در حالی که بعضی تحقیقات دیگر هیچ ارتباط معناداری گزارش نکردهاند. حتی شواهدی وجود دارد که لبنیات تخمیرشده مانند ماست و برخی پنیرها میتوانند خاصیت محافظتی بیشتری نسبت به شیر یا کره داشته باشند. همین تناقضها ضرورت انجام پژوهشهای دقیقتر در این حوزه را دوچندان میکند تا سیاستهای تغذیهای بهروز و بر اساس شواهد علمی تدوین شوند.


