آخرین وضعیت انتقال آب از سد قوچم به دهگلان و قروه

آخرین وضعیت انتقال آب از سد قوچم به دهگلان و قروه حاکی از آن است که به گفته مسئولان اتمام این طرح نیازمند ۳ هزار میلیارد تومان اعتبار است.

زمان انتشار:  ۰۰:۰۲:۲۳ ۱۴۰۲/۰۷/۰۱
 0  291445
آخرین وضعیت انتقال آب از سد قوچم به دهگلان و قروه
انتقال آب از سد قوچم به دهگلان و قروه

به گزارش سهند خبر به نقل از تسنیم از قروه، پروژه سامانه انتقال آب از سد قوچم به طول بیش از 86 کیلومتر و ارتفاع پمپاژ 360 متر آغاز شده و پس از رسیدن به شهر دهگلان و حرکت به سمت شهرهای قروه و دزج، نیاز آبی شهرها و روستاهای این مسیر را تأمین می‌کند.

اسماعیل زارعی‌کوشا، استاندار کردستان شامگاه پنج‌شنبه در جریان بازدید از این خط انتقال آب، این پروژه را یکی از پروژه‌های بزرگ و اولویت‌دار وزارت نیرو به منظور رفع مشکلات آبی شهرستان دهگلان و قروه ذکر کرد و اظهار داشت: برای آنکه کار اجرایی پروژه سرعت بیشتری بگیرد، امروز عملیات اجرایی خط انتقال آب از سد قوچم از بخش دیگر و از سمت قروه به دهگلان نیز آغاز شد.

وی با بیان اینکه امیدواریم این پروژه هر چه سریع‌تر به اتمام برسد، گفت: با وجود همه مشکلات از جمله بحث مالی، این طرح از لحاظ اجرایی به ویژه در دهگلان روند خوبی را طی کرده و تا پایان امسال آب سد قوچم به این شهرستان رسیده و امیدواریم تا پایان سال آینده نیز به قروه برسد.

استاندار کردستان دغدغه اصلی پیمانکاران را بحث منابع مالی عنوان کرد و افزود: از محل ماده 56 تسهیلات بانکی، با ضمانت دولت، پیگیری‌های خوبی صورت گرفته و امیدواریم این دغدغه نیز برطرف، تا هر چه سریع‌تر پروژه تمام و نیاز آبی مردمان این دو شهرستان برطرف شود کما اینکه در دو سال اخیر در حوزه رفع تنش‌های آبی، اقدامات بسیار خوبی انجام شده است.

وی طول خط انتقال آب از سد قوچم به شهر دهگلان را 25 کیلومتر ذکر کرد و عنوان کرد: تاکنون 16 کیلومتر این مسیر لوله‌گذاری و 21 کیلومتر نیز کانال‌کنی شده است.

زارعی‌کوشا با ذکر اینکه تا 2 سال آینده طرح‌های بسیار خوبی در حوزه آب تکمیل می‌شود، تصریح کرد: جزو معدود استان‌هایی هستیم که در افق 1425 هیچ دغدغه‌ای برای تامین آب شرب استان نخواهیم داشت.

استاندار کردستان با اشاره به اینکه این طرح آب پایدار 350 هزار نفر را تا افق 1425 تأمین می‌کند، خاطر نشان کرد: طرح انتقال آب از سد سیازاخ به بیجار و یاسوکند نیز با 4 هزار میلیارد تومان اعتبار مصوب شده و آن نیز آغاز می‌شود. سد ژاوه نیز سال آینده به بهره‌برداری رسیده و دغدغه بخش کشاورزی دهگلان برطرف خواهد شد.

نماینده  قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه سامانه انتقال آب از سد قوچم سالانه 32.7 میلیون مترمکعب از نیازهای آبی شهری و صنعت این دو شهرستان‌ را تأمین می‌کند، اظهار کرد: تاکنون 2 فاز خط انتقال آب سد قوچم به دهگلان و قروه اجرا شده و فاز سوم 61 کیلومتر پیشرفت دارد.

پرویز اوسطی با اذعان به اینکه برای اتمام پروژه آب سد قوچم به دهگلان و قروه 3 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است، تأکید کرد: امیدواریم با تخصیص اعتبارات و پیشرفت روند کار، هر چه زودتر مشکل تنش آبی این شهرستان‌ها برطرف شود.

سامانه انتقال آب از سد قوچم به شهر و روستاهای واقع در دشت قروه - دهگلان از طریق لوله‌های فولادی و پلیاتیلن به قطرهای 300، 900، 1100 و 1400 میلی‌متر انجام و به گفته مسئولان نیاز آب شهری 350 هزار نفر را تأمین و زمینه اشتغال 5 هزار نفر را فراهم می‌کند.

18 سد در کردستان وجود دارد که از این تعداد مدیریت 12 سد در اختیار استان و بهره‌برداری مابقی سدها در اختیار استان‌های از جمله آذربایجان‌غربی و کرمانشاه قرار دارد. از 9 دشت آبی استان پنج دشت آن در نیمه شرقی، 2 دشت در غرب و 2 دشت دیگر در جنوب استان واقع شده و دشت‌های قروه، دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشت‌های ممنوعه محسوب می‌شود.