نانوایی که شاعر شد

تهرانی‌ها عاشق نان بودند. آن‌قدر که در برخی از محله‌های تهران قدیم مردم در خانه‌هایشان روزانه دو نوبت نان می‌پختند. بررسی تاریخ هم نشان می دهد کم شدن یا غیبت نان در سفره مردم، بلواها و شورش‌هایی را رقم زده است.  می‌توان گفت نان به مثابه شاخصی برای نشان دادن وضع اقتصاد مردم بوده است؛ مثلا، زمانی که تهرانی‌ها، به‌خصوص اعیان، نان یک ماه خود را پیش‌پیش می‌پختند خبر از آشفتگی وضع اقتصادی مملکت می داد. تهرانی‌های ثروتمند عهد قاجار معمولاً به نانوایی نمی‌رفتند. نانوایی رفتن سهم تهیدستان بود. اغلب ثروتمندان خمیر را در خانه تهیه می‌کردند و به نانوایی می‌بردند و نانوا در ازای گرفتن پولی برایشان نان می‌پخت. گاهی هم نانوای دوره‌گرد را به خانه می‌آوردند تا برایشان نان بپزد.

  ۱۴۰۳/۰۵/۰۵     0    105.3k   زمان مطالعه: 1 دقیقه
نانوایی که شاعر شد

به گزارش سهندخبر به نقل از ،

تهرانی‌ها عاشق نان بودند. آن‌قدر که در برخی از محله‌های تهران قدیم مردم در خانه‌هایشان روزانه دو نوبت نان می‌پختند. بررسی تاریخ هم نشان می دهد کم شدن یا غیبت نان در سفره مردم، بلواها و شورش‌هایی را رقم زده است.

 می‌توان گفت نان به مثابه شاخصی برای نشان دادن وضع اقتصاد مردم بوده است؛ مثلا، زمانی که تهرانی‌ها، به‌خصوص اعیان، نان یک ماه خود را پیش‌پیش می‌پختند خبر از آشفتگی وضع اقتصادی مملکت می داد.

تهرانی‌های ثروتمند عهد قاجار معمولاً به نانوایی نمی‌رفتند. نانوایی رفتن سهم تهیدستان بود. اغلب ثروتمندان خمیر را در خانه تهیه می‌کردند و به نانوایی می‌بردند و نانوا در ازای گرفتن پولی برایشان نان می‌پخت. گاهی هم نانوای دوره‌گرد را به خانه می‌آوردند تا برایشان نان بپزد.

شناسه خبر: 30877171
مرتضی شاهدی فر مدیر مسئول و صاحب امتیاز پایگاه سهند خبر