مدرن دیپلماسی؛ آمریکا مانع تعاملات اتحادیه اروپا با چین برای مقابله با رکود اقتصادی
به تحلیل وبسایت اروپایی، بحران اقتصادی در کشورهای اتحادیه اروپا ضرورت نگاه ویژه به چین را به عنوان کانون مهم قدرت اقتصادی افزایش داده است؛ موضوعی که با تشدید سیاستهای فشار آمریکا برای جلوگیری از این تعاملات همراه شده است.

به گزارش سهند خبر به نقل از فارس، «مدرن دیپلماسی» در گزارشی از اهمیت چین به عنوان یک کانون قدرت اقتصادی مهم برای کمک به اتحادیه اروپا جهت مقابله با رکود اقتصادی روبه رشد این اتحادیه نوشت و از ایالات متحده آمریکا به عنوان تنها مانع بزرگ بر سر شکل گیری تعاملات سازنده چین با اتحادیه اروپا یاد کرد.
این وبسایت تحلیلی اروپایی مینویسد: در منطقه یورو، کشورهایی مانند جمهوری چک، لیتوانی و آلمان در حال تجربه کاهش رشد اقتصادی خود هستند که این موضوع نیاز به بررسی فوری دارد. دلیل اصلی این امر، بحران مرتبط با عملیات صادرات در بازارهای داخلی و جهانی اتحادیه اروپا به دلیل کاهش قدرت خرید کشورهای مختلف است.
اگر این رکود به یک بحران تمامعیار تبدیل شود، اقتصاد اتحادیه اروپا و حتی ایالات متحده به مرور از هم میپاشد. از همین رو، بهترین گزینه برای اتحادیه اروپا آن است که با چین روابط خوبی داشته باشد. مقامات اتحادیه اروپا این واقعیت را پذیرفتهاند که چشم انداز رونق اقتصادی اتحادیه به شدت به توسعه روابط قوی با کشور چین وابسته است.
مدرن دیپلماسی نوشته است: چین بازار مصرف خوبی برای محصولات این اتحادیه داشته و میتواند فرصتی برای رونق و شکوفایی کشورهای عضو این اتحادیه فراهم آورد. تحت تاثیر این موضوع اتحادیه اروپا به واسطه افزایش همکاری با چین، تجارت گستردهتر و جذب سرمایه گذاریهای بیشتر از سوی این کشور، از ارتباط اقتصادی نزدیکتر با چین سود خواهد برد.
به نوشته این گزارش، با درک این پتانسیل غیرقابل انکار چین، اتحادیه اروپا باید از مزایای مشارکتش با این کشور بهرهبرداری کرده و در عین حال اطمینان حاصل کند که این رابطه برای دو طرف سودمند و پایدار باقی میماند. با این حال مسیر دستیابی به چنین تعاملی مملو از موانعی است که عمدتا به واسطه فشارهای خارجی از جانب ایالاتمتحده نشات میگیرد.
به گزارش مدرن دیپلماسی، «در همین راستا ایالاتمتحده تعرفهها و محدودیتهای تجاری جدیدی را بر تعدادی از محصولات اروپایی اعمال کرده که به موجب آن چالشهای مالی جدیدی برای شرکتهای اروپایی ایجاد میشود. اقداماتی که اغلب به عنوان ابزار فشار برای تاثیرگذاری بر رویکرد اروپا به رابطه با چین استفاده میشود. با این حال فشار اعمال شده از سوی ایالات متحده، ضرورت حمایت اروپا از منافع و استقلال خود را در امور بینالمللی برجسته میکند. در چنین شرایطی ضروری است، اتحادیه اروپا یک استراتژی مستقل و اصولی طراحی کند و در قالب آن از منافع خود در برابر آمریکا محافظت کرده و در عین حال به چین نزدیکتر شود».
به تحلیل مدرن دیپلماسی، در همین راستا بیانیه اخیر «شارل میشل» رئیس شورای اروپا مبنی بر اینکه حفظ روابط پایدار و سازنده با چین به نفع اتحادیه اروپاست، به نوعی تداوم روابط این اتحادیه با چین را تایید میکند. حتی «جوزپ بورل» نیز به عنوان نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی به چگونگی تغییر سیاستهای این اتحادیه در قبال چین اشاره کرده و از «تعامل شدید» بین اتحادیه اروپا و پکن حمایت میکند.
مدرن دیپلماسی مینویسد: تحت فشارهای ایالات متحده، حفظ تعادل سازنده در روابط بین اتحادیه اروپا و کشور چین ضروری و مستلزم بررسی دقیق است. رهبران اروپایی این فرصت را خواهند داشت که موضع اتحادیه اروپا در قبال چین را در اجلاس آتی این اتحادیه تعیین کنند و آیندهای متوازن، سازنده و سودمند به وجود آورند. اساس روابط چین و اتحادیه اروپا باید برپایه منافع و احترام متقابل، چندجانبهگرایی و مبادلات اقتصادی باشد و از مداخلات و فشارهای غیرقانونی آمریکا مستثنی شود. اتحادیه اروپا با ایجاد مسیری که در آن از منافع اقتصادی و ارزشهای اساسیاش محافظت میکند، میتواند ثبات، انعطافپذیری و رشد پایداری را در مواجهه با پویاییهای در حال تغییر جهانی ایجاد کند.